7 video ideeën voor de groei van jouw onderneming

Het inzetten van video is een belangrijk onderdeel van de marketingactiviteiten voor jouw onderneming. Maar welk format kies je? Met deze 7 video ideeën heb jij voldoende inspiratie voor het komende jaar.

Testimonials

Testimonials zijn citaten van tevreden en enthousiaste klanten. Wat anderen over jou zeggen heeft veel meer bewijskracht dan wat jij over jezelf zegt. Een testimonial wordt geloofwaardiger wanneer je meer informatie over de betreffende tevreden klant aanbiedt.

Plaats testimonials dus altijd bij voorkeur met volledige naam of foto, of nog beter, maak een mooie professionele video!

Casestudies

In een video casestudy vertel je hoe jij een klant geholpen hebt en die laat zien wat je in praktijk daadwerkelijk kunt betekenen. Je beschrijft het type klant, de situatie, hoe de samenwerking is verlopen en wat de samenwerking heeft opgeleverd. Door een professionele casestudy kan een potentiële klant zich herkennen in de situatie die je weergeeft. Dat zorgt voor een geloofwaardig verhaal en een gedegen bewijskracht.

Over ons

Heb je veel video ideeën, maar vind je het nog lastig om je klanten hiervoor te vragen? Denk dan eens aan een “over ons” video. Zo’n video gaat niet over je producten of diensten, maar over jouw onderneming en de mensen die er werken. Zo geef je je bedrijf een gezicht en dat maakt het voor bezoekers makkelijker om er een emotionele connectie mee aan te gaan. Mensen doen nu eenmaal het liefst zaken met mensen die ze kennen, of denken te kennen.

Yearmovie

Eén van de leukste video ideeën is misschien wel de yearmovie. Een jaar gaat snel voorbij, maar er gebeurt ongemerkt toch ook heel veel in een jaar. Neem de (potentiële) klant mee in alle belangrijke gebeurtenissen van jouw onderneming. Denk hierbij aan nieuwe projecten, gewonnen prijzen, blije klanten, verjaardagen, mijlpalen, teamuitjes, beurzen en events, kortom alles wat een positieve bijdrage heeft geleverd aan het succes van de onderneming. Deze video kun je ook mooi gebruiken om jouw klanten te bedanken en de connectie te versterken.

Tutorial

Video tutorials worden ingezet om kijkers uit te leggen hoe zij bepaalde handelingen moeten verrichten. Het voordeel van een video tutorial is dat je de te verrichten handelingen zelf ziet. Tutorials zijn om die redenen ontzettend populair. De meest geüploade content op Youtube bestaat immers uit tutorials. Het is de meest efficiënte om uit te leggen hoe software gebruikt moet worden om een procedure te voltooien. Wanneer jij het jouw klanten zo makkelijk mogelijk maakt, zal dit een positieve bijdrage leveren aan jouw merkidentiteit.

Sales video

Door middel van een sales video creëer je een ideale ondersteuning voor jouw sales afdeling. Je laat zien waarom jouw product of dienst een bijdrage levert aan de oplossing van het probleem van jouw doelgroep en op welke manier. Daarna licht je het product of de dienst helder uit. Door gebruik te maken van een videoformat kun je niet alleen de feiten laten zien, maar ook het gevoel overbrengen.

Unboxing

Dat er een zekere magie heerst rondom uitpakken, bewijst het enorme aantal views van de ‘unboxing video’s op Youtube. Maar wat zorgt er nu voor dat duizenden mensen hiernaar kijken? Mensen zijn dol op verrassingen! Zo zijn onze hersenen nu eenmaal geprogrammeerd. Een verrassing zorgt voor een reactie in ons beloningscentrum. waardoor we onszelf even gelukkig voelen. Een unboxing video is daarmee misschien wel één van de meest spannende video ideeën voor jouw onderneming.

Business Video denkt graag mee met jouw video ideeën!

Het inzetten van video voor jouw onderneming is zeker voor het nieuwe jaar een goed idee. Of je nu kiest voor een testimonial, case study of tutorial, het draagt bij aan een betere en persoonlijke merkbeleving en zorgt voor meer conversie. Business Video helpt je om jouw video ideeën te vertalen naar een professionele B2B video, waarmee jij jouw organisatie onderscheidt van de concurrentie. Benieuwd wat wij voor jouw onderneming kunnen betekenen? Klik op onderstaande button voor meer informatie.