Met video animaties breng je jouw boodschap wel over!

De laatste jaren is het gebruik van video animaties voor marketing- en communicatie doeleinden enorm gestegen. Door deze vorm van video in te zetten geef je beleving aan je website, social media berichten, beursvloeren en presentaties. Bewegende beelden in het algemeen zorgen ervoor dat de boodschap die je vertelt, beter onthouden en begrepen wordt. Daarnaast zorgt video ervoor dat je de aandacht van de bezoeker vasthoudt.

Waarom video animaties voor jouw onderneming?

Animatie video’s worden veel gebruikt om producten of diensten eenvoudig uit te leggen. Veel producten en diensten zijn complex en lastig te verwoorden. En als je ze al kan verwoorden, is het vaak een langdradig en moeilijk te begrijpen verhaal. Door jouw verhaal visueel te maken zorg je ervoor dat jouw boodschap helder en duidelijk overkomt bij jouw doelgroep. Bedenk van tevoren goed wat je wilt overbrengen. Wil je jouw doelgroep iets nieuws vertellen? Is het een ingewikkeld of lang verhaal? Wordt je boodschap beter, duidelijker en eventueel korter door het gebruik van animatie? Om die vragen te beantwoorden moet je eerst stilstaan bij je doelgroep. Wat voegt animatie toe voor deze doelgroep? Wat weten deze mensen al en wat is nieuwe informatie? Kruip in de huid van de doelgroep en kies een passende stijl voor je animatie.

2D video animaties

Door 2D animatie in te zetten, geef je een inzichtelijk beeld in een bedrijfsproces, product of dienst. Denk bijvoorbeeld aan een video over de techniek van een nieuwe espresso machine, of een video waarin de techniek achter een applicatie wordt verteld. Maar ook een tutorial is mogelijk, waarin je met een aantal animaties je verhaal kunt ondersteunen. Wil je jouw doelgroep betrekken bij het creatieve proces? Kies dan voor een whiteboard animatie. Het is een videostijl waarin een tekenaar de gesproken woorden van de voice over verduidelijkt, middels tekeningen en schrift op een whiteboard. Door gebruik te maken van heldere visuele voorbeelden kun je op een duidelijke en effectieve manier jouw boodschap overbrengen aan de doelgroep.

Video en animatie in één productie

Video is ook prima te combineren met animatie in één productie. Zo kun je bijvoorbeeld een infographic tot leven wekken met een animatie, waardoor je de boodschap nog beter kunt overbrengen. Wil je jouw naam extra onder de aandacht brengen? Denk dan eens aan een geanimeerd visitekaartje. Zo kun je op creatieve wijze specifieke onderdelen uitlichten in jouw video, zodat jouw boodschap beter blijft hangen bij je doelgroep.

3D video animatie

Of het nu gaat om het aantrekkelijk in beeld brengen van een product, of het uitlichten van een geavanceerde techniek, alles is mogelijk met deze vorm van animatie. Vaak zijn systemen of technische oplossingen niet zichtbaar voor het menselijk oog, maar worden door 3d animatie helder in beeld gebracht. Wil je jouw video emotie meegeven? Laat dan een karakter de hoofdrol spelen in jouw video. Met een geanimeerd karakter kan de kijker zich toch inleven en voelt deze zich direct aangesproken. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Business Video helpt je met jouw animatie video!

Een animatievideo maken kan een complex project zijn, afhankelijk van de hoeveelheid animatie in die video. De voorbereiding, met aandacht voor doelgroep en boodschap, is daarom erg belangrijk. Business Video produceert binnen enkele dagen een professionele B2B video die volledig gericht is op je klanten en prospects. Wij zijn gespecialiseerd in op maat gesneden Business to Business 2D en 3D animaties. Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Klik op de onderstaande button voor meer informatie: