Video op social media? Zo creëer je bereik en interactie!

Video op social media zorgt niet alleen voor meer kijkers en meer interactie, maar levert je ook nog eens meer conversie op. Met video breng je emotie over en kun je jouw verhaal beter overbrengen dan alleen met tekst. Het is voor bedrijven en merken dan ook hét middel om de naamsbekendheid te vergroten en nieuwe mensen te bereiken. Maar hoe creëer je nu meer bereik en interactie met jouw video’s. In dit artikel leggen we het uit.

Haak in op de micromomenten van jouw doelgroep

Iedere dag kijken we gemiddeld 2 uur en 28 minuten op onze telefoon, gedurende zo’n 52 keer per dag. Je kijkt even naar een video op social media, die je nog wilde bekijken, je controleert het weer voor de komende dagen, of je zoekt iets op. Dit zijn korte momenten waarvoor we een app of browser openen. Google verdeelt deze micro-momenten in vier categorieën:

I-want-to-know moments: je zoekt informatie, maar hebt niet direct de intentie om iets te kopen.

I-want-to-go moments: je zoekt een evenement, lokale winkel of bedrijf, en overweegt hier iets aan te schaffen.

I-want-to-do moments: je zoekt hulp bij het uitvoeren van een taak.

I-want-to-buy moments: je wilt iets kopen, maar zoekt hulp voor dit beslissingsproces.

Video op social media in de “I want to know moment”

Je kunt hen voorzien van waardevolle informatie door middel van blogberichten, whitepapers en ebooks. Maar het is nog leuker en interactiever om jouw doelgroep te voorzien van how-to video’s of tutorials, zo breng jij jezelf in het vizier door heel gericht in te gaan op de “I want to know moments”

Inspelen op de “I want to go moment”

Jouw doelgroep overweegt in dit moment om op een evenement of in een winkel een aankoop te doen. Een goede manier om op dit moment is te spelen is om jouw doelgroep te voorzien van een advertentie op social media op het moment dat zij dichtbij het evenement, bedrijf of winkel zijn. Zo worden zij extra gemotiveerd om deze aankoop bij jou te doen.

Inspiratie voor video’s in de “I want to do moment”

In dit moment is jouw doelgroep op zoek naar informatie hoe zij een bepaalde taak uit moeten voeren. Je kunt bijvoorbeeld een video op social media plaatsen waarin je aangeeft hoe jouw applicatie, product of dienst bijdraagt aan meer productiviteit of een efficiënter werkproces. Door video in te zetten kun je jouw doelgroep direct de inhoud laten zien, zonder dat zij een aankoop hoeven te doen. Maak jouw doelgroep enthousiast door vooral de oplossing te laten zien en aan te geven welke waarde het voor hen toevoegt.

Meer conversie door in te spelen op de “I want to buy moment”

Nu jouw potentiële klant de beslissing heeft gemaakt om een aankoop te doen, zul je in dit moment hem of haar moeten overtuigen van het feit dat jij de beste keus bent. Door een video op social media te plaatsen waarin je een vergelijking maakt tussen verschillende producten of diensten en het voordeel en vooral de unieke waarde van jouw product of dienst toe te lichten, kun je jouw potentiële klant in dit moment overhalen om voor jou te kiezen.

Business Video helpt je met professionele video’s op maat!

Door op een creatieve manier in te spelen op deze momenten kun je veel meer resultaat halen uit jouw marketingactiviteiten. Wil jij meer dan met video op social media? Business Video helpt je om een professionele video’s te maken voor jouw onderneming. Of het nu gaan om een bedrijfspresentatie, aftermovie, 2- en 3D animatie of interview, wij regelen het voor je. Wij zijn erg benieuwd naar jouw ideeën! Meer informatie vind je op onze website of neem contact met ons op via onderstaande button.