5 x waarom video voor jouw business belangrijk is

Wist je dat goede video content net zoveel waarde heeft als 1,8 miljoen woorden? Wil je werken aan je naamsbekendheid en online zichtbaarheid, is het gebruik van video op je website en op social media essentieel. In deze blog delen wij de 5 belangrijkste redenen waarom ook jij video content zou moeten inzetten voor jouw business.

Beelden zeggen meer dan woorden

Beelden roepen emoties op. Het kan ons ontroeren, verbazen, verblijden, enthousiasmeren en shockeren. Welke emotie je wilt overbrengen, het inzetten van video voor jouw onderneming zorgt voor een grote attentiewaarde. Daarnaast kun je in een korte tijd veel nuttige informatie overdragen, zoals inzicht geven in complexe situaties, die via tekst nu eenmaal moeilijker over te brengen zijn.


Video content zorgt voor een betere en persoonlijke merkbeleving

De reden waarom mensen bij jouw bedrijf een product of dienst afnemen en niet bij je concurrent, heeft alles te maken met een goede merkbeleving. Door een kijkje te geven achter de schermen en te laten zien met wie jouw potentiële klant te maken heeft, geef je jouw merk een persoonlijk gezicht en de creeer je de gelegenheid om een oprechte connectie te maken met jouw doelgroep.

Video op social media resulteert in meer websiteverkeer en langere bezoekduur

Als ondernemer wil je dat je social media berichten goed scoren. De algoritmes van de verschillende social media kanalen werken zo, dat hoe meer betrokkenheid je creëert, hoe vaker jouw bericht wordt getoond. Het inzetten van video content zorgt voor meer betrokkenheid en dus ook voor een beter bereik.

Video content levert 10 x meer conversie op

Uit recentelijk onderzoek van Rawshorts blijkt dat 64% eerder een product koopt na het zien van een video. Ruim 90 procent geeft aan dat video content helpt bij het maken van een aankoop keuze. Het verhogen van de conversie is voor veel ondernemers een belangrijk doel. Door video content op de juiste wijze in te zetten verhoog je de kans op een conversie aanzienlijk.

YouTube is de op twee na grootste online zoekmachine

De meest interessante ontwikkeling is dat YouTube de op twee na grootste zoekmachine is wereldwijd. Daarnaast wordt YouTube in ons land dagelijks door 2,4 miljoen Nederlanders gebruikt. Dit kanaal is dan ook bij uitstek geschikt om jouw doelgroep te bereiken met jouw video’s.

Wat voor video content zou je op kunnen nemen?

Er zijn behoorlijk wat soorten video content die je zou kunnen gebruiken voor jouw business.

Denk bijvoorbeeld aan business cases, interviews, aftermovies, beurspresentaties, testimonials en instructiesvideo’s. Business Video helpt je graag bij het maken van professionele video content, die volledig is gericht op jouw klanten en prospects. Benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Neem direct contact met ons op via info@business-video.nl of bekijk een voorbeeld van een beurspresentatie via onderstaande button.