Zo maak jij de ultieme aftermovie!

Een aftermovie is een blijvende herinnering aan het evenement waar je heel wat maanden werk voor hebt verzet. Maar hoe maak je nu een goede aftermovie? Je leest het in dit artikel.

Wat wil je uitstralen en bereiken met je aftermovie?

Video is populairder dan ooit! Om zoveel mogelijk uit je video te halen is het van belang dat je goed nadenkt over wat je wilt bereiken en uitstralen met je aftermovie. Wat is het doel van de video? Bespreek dit van tevoren goed met de videograaf, zodat hij of zij daar rekening mee kan houden

Laat het filmen zoals de bezoeker je event ervaart

Deel van tevoren de plattegrond met de videograaf. Op deze manier kan hij of zij zich goed voorbereiden en de logische looproute als basis nemen voor de video. Door de video chronologisch te laten verlopen, neem je de bezoekers op een logische manier mee in de beleving van het event.

Leg het programma uit

In een aftermovie wil je de bezoekers nog één keer meenemen naar het event. Ook wil je de mensen die het evenement niet hebben bezocht, maar wel betrokken zijn bij jouw organisatie een goed beeld geven van het event. Door de belangrijkste programmaonderdelen te communiceren, laat je de bezoekers nog even nagenieten en kun je mensen die er niet bij waren enthousiast maken voor een volgende editie.

Leg de sfeer en positieve energie vast

Niets is zo aanstekelijk als het delen van enthousiasme en een positieve sfeer. Het delen van echte emotie en de interactie tussen jouw doelgroep en jouw team kan het verschil maken tussen een prima en een geweldige aftermovie. Geef aan de videograaf door dat je het belangrijk vindt om de juiste sfeer en energie over te brengen.

Voeg testimonials toe

Een moderne vorm van mond-tot-mond reclame is het delen van testimonials. Het is dan ook een goed idee om testimonials op te nemen in je aftermovie. Maak van tevoren een aparte plek beschikbaar op je event, zodat de bezoekers de gelegenheid hebben om hun ervaringen over het event te delen. Het is één van de beste manieren om mensen te enthousiasmeren voor jouw volgende evenement.

Business video helpt je met jouw aftermovie

Wil jij echt scoren met een goede aftermovie? Business Video helpt je met het maken van een professionele video voor jouw organisatie. Wil jij weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan een kijkje op onze website of druk op onderstaande button voor meer informatie.